Skip to the content

Završna izložba projekta European Global Product Realisation (EGPR 2019)

U ponedjeljak, 17.6.2019. je održana finalna izložba projekta European Global Product Realisation - EGPR 2019 u sklopu njegove završne sedmice čiji je domaćin Mašinski fakultet, a tokom kojeg su studenti tog fakulteta, zatim Fakulteta elektrotehnike sa City Univerziteta u Londonu, kao i Produkt dizajna sa Univerziteta u Budimpešti, kreirali i razvili vlastiti dizajn solarne nadstrešnice za punjenje električnih vozila. Prezentaciji su pored profesora, studenata i trenera koji su učestvovali u samom projektu, prisustvovali i predstavnici kompanija iz energetskog sektora, kompanije koje se bave projektovanjem i izradom konstrukcija, kao i brojni studenti, profesori i drugi gosti. Ceremoniju su direktnom video vezom pratili studenti i nastavno osoblje City univerziteta u Londonu i Univerziteta za inžinjering i ekonomiju u Budimpešti, kao i brojni drugi zainteresovani.

Nakon ceremonije predstavljanja projekta, detalje projekta su izložili sami učesnici. Završetkom glavne ceremonije se prešlo na usvježenje u zakusku, koju su studenti iskoristili za detaljnije prezentovanje pojedinih koncepata kroz flajere i postere.

Poslije pauze za ručak se pristupilo akademskim prezentacijama pojedinih grupa studenata koje su ocjenjene od strane profesora. Nakon prezentacija, učesnicima su podijeljeni zasluženi certifikati koji će im biti veliki dokaz o njihovim sposobnostima kod budućeg razvoja profesionalne karijere.

Sedmica je završena oproštajnom večerom, na kojoj su se sumirali utisci i izložile ideje za neke buduće zajedničke projekte.

Mašinski fakultet Mostar
Mašinski fakultet Mostar

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

Mašinski fakultet

Sjeverni logor b.b.
88104 Mostar

E-mail: mf[@]unmo.ba

Informišite se o mogućnosti upisa

Pridružite nam se

Mašinski fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri smjera I ciklusa i tri smjera II ciklusa studija.

Copyright © 2020 UNMO.ba