Skip to the content

Mogućnost razmjene na Univerzitetu u ljetnom semestru 2019-2020 (#2)

U sklopu KA 107 Erasmus+ akcije medjunarodne kreditne mobilnosti, studenti, nastavnici i administrativno osoblje Univerziteta mogu da apliciraju za razmjenu sa razlicitim Univerzitetima u Evropskoj Uniji u ljetnom semestru akademske 2019/20.

 

Razmjena se moze ostvariti sa sljedecim Univerzitetema, u skladu sa navedenim oblastima, kategorijama i kvotama:

 

Karl Franzens Univerzitet u Grazu - sve oblasti koje se izucavaju na Karl Francens Univerzitetu u Gracu koje su zvanicno date kao ponuda na engleskom jeziku – nastavno osoblje (1). Zbog vazecih zakonskih odredaba vezano za isplacivanje stipendija u Republici Austriji, nominovano nastavno osoblje za mobilnost na Karl Francens Univerzitetu u Grazu ce morati vaditi boravisnu vizu. Takodje, u svrhu nominovanja morat ce da podnesu i pozivno pismo sa odnosnog odsjeka/odjela.

 

Univerzitet u Valjadolidu – sve oblasti koje se izucavaju na Univerzitetu u Valjadolidu koje su zvanicno date kao ponuda na engleskom jeziku – studenti prvog i drugog ciklusa (3)

 

Univerzitet u Ljeidi – IT, gradjevina, masinstvo – studnti prvog i drugog ciklusa (1)

 

Svi zainteresovani studenti, nastavno i administrativno osoblje koji zele da ostvare razmjenu sa navedenim Univerzitetima treba da se jave u Kancelariju za medjunarodnu saradnju na international@unmo.ba mailom namjere.

 

Mail namjere za studente ukljucuje sljedece dokumente: prijedlog ugovora o ucenju potpisan od strane fakultetskog koordinatora, dokaz o znanju engleskog jezika, pismo motivacije (na engleskom jeziku), potvrda o prosjeku, sken pasosa i Europass CV (na engleskom jeziku).

 

Lista fakultetskih koordinatora je dostupna na: https://iro.unmo.ba/ba/incoming/erasmus-faculty-coordinators/

 

Mail namjere za nastavno i administrativno osoblje ukljucuje sljedece dokumente: plan aktivnosti, pismo motivacije (na engleskom jeziku) dokaz o poznavanju engleskog jezika i Europass CV (na engleskom jeziku).

 

Svi dokumenti se salju elektronskim putem u PDf formatu do 30.10.2019.

 

Svi ostali pozivi bit ce naknadno objavljeni.

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

Mašinski fakultet

Sjeverni logor b.b.
88104 Mostar

E-mail: mf[@]unmo.ba

Informišite se o mogućnosti upisa

Pridružite nam se

Mašinski fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri smjera I ciklusa i tri smjera II ciklusa studija.

Copyright © 2024 UNMO.ba