Skip to the content

Program "Aptha perspektiva"_ Poziv za stručno osposobljavanje i studentsku praksu

Mašinski fakultet u Mostaru je partner u zajedničkoj misiji stručnog osposobljavanja i sticanja praktičnog znanja studenata u pragramu "Aptha perspektiva".

U daljnjem tekstu nalazi se poziv za stručno osposobljavanje i studentsku praksu

U cilju pružanja kontinuirane podrške obrazovanju Aptha Corp. u svojim članicama MS & Wood u Fojnici i Aptha Furniture u Hrasnici provodi Program stručnog osposobljavanja za lica sa stečenim visokim obrazovanjem, ali i pruža mogućnosti sticanja stručne prakse u procesu studiranja. Ovim programom želimo podržati i ohrabriti mlade bez radnog iskustva i omogućiti im da steknu praktično znanje u zanimanjima za koja su se obrazovali.

Kroz program “ Aptha perspektiva“ nudimo priliku mladim osobama na početku karijere da kroz stručno usavršavanje u našim kompanijama dobiju priliku za zaposlenje u struci.

 

Putem sličnih programa naše kompanije članice su prethodnih godina provodile praksu usavršavanja i osposobljavanja mladih kadrova, te s ponosom ističemo da su mnogi od njih, nakon obavljene stručne prakse, zasnovali radni odnos upravo u tim kompanijama.

 

Pozivamo vas da ovaj Poziv uputite i proslijedite na vaše kolege koje su stekle visoku stručnu spremu, kao i na vaše studente završnih godina usmjerenja (Odsjek za dizajn proizvoda, Odjesk za kompjuterski inžinjering).

  1. Poziv za stručno osposobljavanje – sticanje radnog iskustva i zasnivanje radnog odnosa u proizvodnoj kompaniji u domenu tehničke pripreme, razvoja, upravljanja kvalitetom
  2. Poziv za stručne prakse studentima završnih godina – sticanje praktičnog znanja i prilika za pripremu dimplomske/master teze na primjerima iz prakse

Lokacije rada/prakse: MS & Wood Fojnica, i Aptha Furniture Hrasnica.

 

Šta nudimo?

  • Priliku da primijenite i unaprijedite znanja kroz praksu i stručno osposobljavanje
  • Upoznavanje proizvodnog procesa, od skice proizvoda do realizacije i lansiranja na tržište
  • Mogućnost izbora i rad na diplomskoj/master tezi kroz konkretne primjere iz prakse
  • Upoznavanje i učenje novih softvera za izradu tehničke dokumentacije, 3D modelovanje i CNC programiranje
  • Upoznavanje s radom mašina za obradu drveta kao što su: Rover A, rover C, petoosni Bacci Master i Bacci Double Jet CNC, Bacci CNC kopirna glodalica
  • Rad uz pomoć mentora i stručnjaka u raznim oblastima
  • Rad u mladom, dinamičnom i ambicioznom timu
  • Priliku da iskusite različite aspekte našeg rada sa klijentima i partnerima
  • Sistematski potičemo inovativnost i kreativnost zaposlenih uz nagrađivanje postignutih rezultata. Trud, rad se prepoznaju i cijene!
  • Nakon isteka programa prakse mogućnost zasnivanja radnog odnosa
  • Nakon isteka stručnog osposobljavanja perspektivu razvoja u kompaniji
  • Dugoročna perspektiva po zasnivanju radnog odnosa: edukacije (seminari, konferencije, radionice, posjete i učešće na sajmovima)

8

U susret novoj perspektivi Aptha Corp. poziva zainteresovane i posvećene kandidate da svoju prijavu interesovanja sa naznakom za praksu ili stručno osposobljavanje dostave do 18.10.2022. na mail ljudski.resursi@aptha.ba

Za sva pitanja i nejasnoće stojimo na raspolaganju za kontakt.

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

Mašinski fakultet

Sjeverni logor b.b.
88104 Mostar

E-mail: mf[@]unmo.ba

Informišite se o mogućnosti upisa

Pridružite nam se

Mašinski fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri smjera I ciklusa i tri smjera II ciklusa studija.

Copyright © 2024 UNMO.ba