Skip to the content

Dodjela certifikata polaznicima stučnog programa "Održiva energija i inovacije"

U amfiteatru Mašinskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru u subotu, 09. septembra upriličena je dodjela certifikata polaznicima koji su uspješno završili neki od ponuđenih kurseva na Mašinskom fakultetu u okviru projekta KALCEA i stručnog programa „Održiva energija i inovacije“.
Kursevi su osmišljeni i realizovani na moderan i zanimljiv način, te su polaznici pored teorijske nastave koju su pohađali posjetili hidroelektranu Salakovac i vjetropark Podveležje, te se upoznali sa hibridnim energetskim sistemom baziranim na obnovljivim izvorima energije na Mašinskom fakultetu, koji je upravo kroz projekat KALCEA u velikoj mjeri unaprijedio laboratorijske resurse i kapacitete koji će dati doprinos realizaciji kvalitetnije praktične nastave u narednom periodu.
Teorijska i praktična nastava u okviru realizovanih kurseva zasnivala se na izučavanju energetske tranzicije ka održivoj i zelenoj energiji, ali i povezivanju industrije, visokoškolskih ustanova i istraživačkih centara u oblasti obnovljivih izvora energije i niskokarbonske ekonomije.

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

Mašinski fakultet

Sjeverni logor b.b.
88104 Mostar

E-mail: mf[@]unmo.ba

Informišite se o mogućnosti upisa

Pridružite nam se

Mašinski fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri smjera I ciklusa i tri smjera II ciklusa studija.

Copyright © 2024 UNMO.ba