Skip to the content

47. godišnjica Univerziteta

Program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru bit će upriličen u periodu od 12. do 17. februara 2024. godine, te je tim povodom pripremljen kvalitetan i raznovrstan program.

Prva u nizu aktivnosti predviđena je za ponedjeljak, 12. februar te je posvećena sjećanju na historijske ličnosti i velikane, Džemala Bijedića i Midhada Hujdura Hujku. S obzirom da Univerzitet nosi naziv po Džemalu Bijediću, a smješten je u Univerzitetskom sportsko-rekreacionom centru „Midhad Hujdur Hujka“ navedenim aktivnostima će Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru odati počast i prisjetiti se značajnih ličnosti i njihove uloge u historiji Bosne i Hercegovine.

U utorak, 13. februara 2024. godine će biti upriličeno svečano i službeno otvaranje Sportske dvorane „Sport i zdravlje“ na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, a povodom otvaranja dvorane u saradnji sa Unijom studenata biti će održan turnir u stolnom tenisu.
Svečana sjednica Senata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru biti će održana u Centru za kulturu Mostar, 14. februara 2024. godine. Tim povodom Univerzitet će ugostiti brojne zvanice iz akademskog i društveno-političkog života, a u okviru Svečane sjednice rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović dobitnicima će uručiti rektorove nagrade i priznanja Univerziteta.

Promocija izdavačke djelatnosti, te naučno-istraživačkih i međunarodnih projekata biti će upriličena u četvrtak, 15. februara, dok je petak predviđen za promociju doktora nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Kao finalna aktivnost kojom će se zaključiti program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta je Svečana promocija i dodjela diploma koja će biti održana u subotu, 17. februara u Sportskoj dvorani Sjeverni logor.

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

Mašinski fakultet

Sjeverni logor b.b.
88104 Mostar

E-mail: mf[@]unmo.ba

Informišite se o mogućnosti upisa

Pridružite nam se

Mašinski fakultet u Mostaru nudi mogućnost upisa na tri smjera I ciklusa i tri smjera II ciklusa studija.

Copyright © 2024 UNMO.ba