Skip to the content

Vijesti

Stećak.3D izložba

U organizaciji Fondacije “Mak Dizdar” u subotu 29.5.2021. u 12:00, biće otvorena prva stalna izložba „STEĆAK.3D“. Posjetioci će imati priliku da uz VR naočale pogledaju 3D modele najljepših stećaka sa 10 lokaliteta u Bosni i Hercegovini. Mašinski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru bio je zaslužan za izradu 3D printova.

Stipendija Univerziteta u Klagenfurtu za master studijske programe iz oblasti tehnologije

Austrijska  ambasada  u  Sarajevu   Vam  sa   zadovoljstvom  skreće  pažnju  na   stipendijski  program „University of Klagenfurt Technology Scholarships“ Univerziteta u Klagenfurtu za ljetni semestar 2022. godine.

Stipendija je namijenjena studentima koji su završili bakalaureat iz oblasti informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) i namjeravaju upisati jedan od master studijskih programa Univerziteta u Klagenfurtu

Naš student Ammar Šabanović učesnik je ovogodišnjeg 3MT takmičenja

Naš student i kolega Ammar Sabanovic je jedan od učesnika ovogodišnjeg 3MT takmičenja koje organizuje Bosnia & Herzegovina Futures Foundation. Cilj takmičenja je da studenti promovišu svoja istraživanja u sklopu završnih radova na matičnim fakultetima u kratkom videu od 3 minute, a najbolje od njih će i nagraditi.

Online predavanja iz oblasti CFD (Computational Fluid Dynamics)

U periodu 10.05.2021. - 19.05.2021. će se putem online platforme održati ciklus predavanja dr. Medžida Muhasilovića (biografija na linku), docenta na Univerzitetu u Bolcanu (Italija). Predavanja će bi ...

Copyright © 2024 UNMO.ba